Un consilier parental nu înseamnă un consilier de dezvoltare personală care a citit câteva cărți de parenting.

“Tu ești doar consilier.” mi s-a spus acum câteva luni, fără răutate, dar în ideea că nu eram coach. Cred că e natural să ne validăm propriile alegeri și să credem în ele. Sunt sigură că, la nivel inconștient, am momentele mele în care pun o etichetă crezând că știu ceva Doar că lucrurile nu stau chiar așa, cum le știm noi din auzite. Motiv pentru care am simțit inspirația să aduc câteva lămuriri.

Un consilier de dezvoltare personală se concentrează pe asistarea indivizilor în a-și atinge obiectivele personale, îmbunătățirea abilităților interpersonale și gestionarea schimbărilor sau dificultăților din viața lor. Această formă de consiliere poate acoperi multiple aspecte ale vieții, inclusiv relații, carieră, gestionarea stresului, luarea deciziilor și dezvoltarea abilităților de comunicare.

Cursul de consilier de dezvoltare personală pe care l-am absolvit eu a avut 80 de ore cu module săptămânale și a fost un curs online. 

Un consilier parental nu înseamnă un consilier de dezvoltare personală care a citit câteva cărți de parenting.

Un consilier parental se axează pe sprijinirea părinților în abordarea aspectelor legate de creșterea și educarea copiilor. Acest tip de consilier oferă un spațiu sigur părinților de a-și regăsi propiile valori și de a-și descoperi propriile strategii de parenting, gestionarea comportamentelor dificile, comunicarea eficientă cu copiii și soluționarea problemelor specifice legate de parenting.

Formarea în consiliere parentală a constant din 15 module, câte un weekend full time pe pe lună, timp de aproape doi ani. Mai bine de 240 de ore față în fața cu mentorii noștri. Am absolvit cursul în septembrie 2022, cu următoarele competențe: Psihologia copilului și adolescentului. Introducere în psihopatologia copilului și adolescentului. Modalități de intervenție în parenting. Educație și sănătate sexuală. Managementul dificultăților de relaționare la nivel familial

Cursul de formare pentru instructor de yoga (YTT200) este un program educațional care pregătește participanții să devină instructori certificați de yoga. Acest curs acoperă diverse aspecte ale yoga, inclusiv:

Filosofia Yoga. Înțelegerea fundamentelor și principiilor yoga, inclusiv studiul textelor clasice precum Yoga Sutras.

Asane (Posturi Yoga). Aprofundarea practicii și învățarea tehnicilor adecvate de aliniere și ajustare.

Pranayama (Controlul Respirației). Explorarea tehnicilor de respirație și integrarea acestora în practica yoga.

Anatomie și Fiziologie. Cunoașterea structurii corpului uman și modul în care acesta interacționează cu pozițiile yoga.

Metode de Predare. Învățarea tehniciilor de predare eficiente, comunicarea cu elevii și gestionarea unei clase de yoga.

Meditație și Mindfulness. Integrarea practicilor meditative în cadrul cursului de yoga și învățarea tehnicilor de mindfulness.

Etică și Valori. Înțelegerea aspectelor etice ale practicii yoga și dezvoltarea unei conduite profesionale.

După finalizarea cu succes a unui astfel de curs, participanții pot obține certificarea de instructor de yoga, permițându-le să predea yoga în mod profesionist și să împărtășească beneficiile acestei practici cu alții. 

În acest moment am parcurs 70% din curs și din teme. 

În tot acest timp am fost și sunt mamă full time, am lucrat de acasă, susținând ședințe de consiliere online pentru mai bine de 60 de persoane diferite. Toate ședințele și ateliere conțin în structura lor exerciții de mindfulness și respirație conștientă. Asta în caz că te întrebai de ce yoga. 

Afirmatie: “Sunt deschisă să abordez fiecare oportunitate ca pe o lecție valoroasă pentru învățare și dezvoltare personală. Prin curiozitate și perseverență, îmi cultiv abilitățile și cunoștințele, evoluând constant într-o versiune îmbunătățită a mea.”

Am încredere în calea mea chiar și atunci când pot vedea doar la doi pași inainte.

Cu ♥️, Andreea

Shopping Cart