News&letters

Azi despre feminitate, intenții, modă sustenabilă, întâlniri faine și recomandare de carte.

__________

„Femeile care se vor uita la noi se vor regăsi și vor avea curaj să se pună pe primul loc!” Mesajul grupului Călătorie în pântec.

Acum o săptămână:

Ești sigură că vrei să mergem la un eveniment care se numește Stil și rafinament? Am întrebat gândidu-mă faptul că nu am mai purtat tocuri de câțiva ani. Cu dress code Roșu și roz pudră? zic și mai ezitant. Nu că ar fi ceva rău cu roșul sau rozul, nici cu tocurile, dar parcă am și uitat de aceste culori (nici nu știam încă că acest gând este o conștientizare!) Negru e culoarea mea veselă..

Alături de Adina Mihaela Nicolae, coordonatoare MIB, instructor de dans și feminitate.

Noroc că am încredere în Ionela, că evenimentul era, în sfârșit, ceva mai aproape decât Bucureștiul care parcă s-a mutat la cel puțin 2 ore distanță și noroc că am ascultat horoscopul pe 2024 trimis de mama mea în care mi s-a spus să nu refuz nicio invitație 🙂 

Am zis noroc?

Sau e munca mea interioară și intenția clara pe care am rostit-o la început de an? Nu am pus eu cu mâna mea un cerc din stele luminoase și am spus să fie de încredere, să se simtă ca și cum așa ar trebui să fie, să vină mai ușor? Căci, Doamne, și eu sunt o sursă, deci atrag? Ba am zis. Și scris.

În ziua de vineri se aranjează planetele și ajung la timp. În mașină mi-am luat câteva minute, am făcut rapid o scanare a corpului și câteva respirații profunde. Mă verific pe mine, cum ar veni, nu plec așa inconștientă în lume.

Fotografii de Mihaela Marin

Intru într-o cameră în care erau toate femeile erau superbe cel puțin într-un fel. Și feminine, zâmbitoare, primitoare în îmbrățișarea lor. Încep să le recunosc și să îmi dau seama că nu este prima dată când mă inspiră. Sunt acele femei din grupul Călătorie în pântec.♥️

Românii au talent, 23 februarie 2024. Grupul „Călătorie în pântec” a transmis un mesaj puternic prin intermediul dansului: „Femeile care se vor uita la noi se vor regăsi și vor avea curaj să se pună pe primul loc!” | Scene si bonusuri din Românii Au 

Eu, Elena-Andreea, care își spune doar Andreea (nume masculin – “andras” înseamnă bărbat în lb greacă) și refuză de ani de zile prenumele Elena – numele ei de împărăteasă, care înseamnă lumină, prima născută a – dorită a fi băiat, care se apropie cu pași timizi de miezul înfloritor al feminității ei purtând multe rochii și fuste, prin bijuterii, prin blândețe față de corp, dar care știe că are în față o călătorie lungă, nimeresc în mijlocul unor femei care sărbătoresc tot ceea ce îmi doresc și pentru mine.

Despre nume și culori vorbesc mai mult data viitoare.

Întâlnirile MIB (I know, însemnă Mom in business și toate aceste femeie aduc la întâlniri și produse create de ele și se sprijină reciproc și în rolul de antreprenoare) se organizează în fiecare lună, în Ploiești.

Doamna aceasta minunată, Cristina Cochinescu Toma, candidează la primaria orașului Ploiești.

Cât despre Stil și rafinament, Iuliana Robescu, speaker și întruchiparea acestor două cuvinte (o veți vedea în poze) a adus multă claritate, dar și confirmări, în viziunea mea despre stil. Ea încurajează la sustenabilitate și folosirea materialelor naturale din surse care respectă omul și mediul. Stil și rafinament înseamnă cunoaștere de sine și alegeri personale în acord cu cine suntem noi și mai puțin costume pretențioase și haine incomode. Poate că și aceste cuvinte fac parte din categoria celor tocite de vremuri, de nu mai înțelegem din ele decât sensul din auzite..

Una peste alta, am făcut (din nou) decluttering la o parte din haine, alături de copilul mare care și-a ales singur tot ce va dori să poarte că viața e scurtă și n-avem timp să căutăm multă vreme răspunsul la întrebare “Eu cu ce mă îmbrac azi?!” 

Cu această ocazie am găsit haine uitate pe care aș vrea să le mai port pentru că au material superb, de exemplu, dar și haine pe care nu mai vreau să le port. Din nou. 🙂 

Pe Iuliana o găsiți aici: Iuliana Robescu personal stylist – Iuliana Robescu 

Iuliana Robescu personal stylist – Iuliana Robescu

____________

“Numele mi-l știe vântul”, de Isabel Allende

Am terminat și această carte care mi-a plăcut mult de tot. Foarte curajoasă și lipsită de siropoșenii vorbește despre traumă și dragoste. O carte despre imigranți și migrație care m-au dus cu gândul la poveștile tatălui meu care a mers pe jos până în Grecia, trecând fraudulos, prin râuri și munți, prin tuneluri de tren, de mai multe ori. Mai ales despre faptul că, uneori, cu o mână îi ajutăm pe oameni și cu alta construim ziduri la graniță, fără să ne dăm seama de asta. Sau crezând că avem dreptate să alegem cine merită sau nu.

Din carte nu vă mai spun, poate vreți să o citiți.

Dar vă las un interviu superb cu Isabel Allende, de care mie îmi place tare, tare. 

Wiser than me:

https://podcasts.apple.com/ro/podcast/wiser-than-me-with-julia-louis-dreyfus/id1678559416?i=1000608323202 ___________

Ultima săptămână înainte de evenimentul

din 18 mai dedicat profesorilor și părinților de școlari 6-18 ani. Împreună cu invitatele speciale, Diana Lupu și Gabriela Maalouf, vom informa și îndruma explorând efectele stresului școlar în educația copilului. 

Mai sunt câteva locuri, nu multe, și te rog să dai sfoară în țară. Rezervare se face pe baza achitării biletului.

Zilele Psy #1 Alături de copilul tău școlar – Stresul școlar 

Cu blândețe, până data viitoare,

Andreea!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart