Atelier online Alive, acknowledged & safe

Atelier de dezvoltare personală destinat femeilor, în special mamelor, interesate să se redescopere și să se regăsească pentru a trăi fiecare clipă în mod conștient și cu sens, în acord cu valorile lor din momentul prezent. Aceste femei știu că nu creștem din conversații mărunte, prețuiesc timpul și calitatea lui și sunt pregătite să lucreze cu emoțiile și experiențele lor pentru a da un nou context poveștilor pe care le-au trăit, le-au fost povestite sau pe care vor să le trăiască mai departe.

Atunci când mama e bine și copilul este bine.

Am auzit deseori această frază și, ca mamă de doi copii, pot confirma adevărul din spatele acestor cuvinte.

Ce înseamnă ca mama să fie bine?
Răspunsul este unul la fel de complex pe cât este natura noastră de oameni. Nu am putea spune că mamele îsi pierd din nevoile lor de femei de dinainte de copil sau că ar exista om (chiar și mamă) care să nu aibă nevoie de hrană, apă și odihnă. Nu, atunci când devenim mame nevoile noastre de bază nu se schimbă ci prioritățile noastre se schimbă. Așa cum avem nevoie de apă și mâncare pentru a ne hrăni corpul, la fel de mult avem nevoie de recunoaștere și conectare pentru a ne hrăni sufletul.

Cum putem face asta?
Prin grijă și atenție față de trăirile noastre și de emoțiile noastre, prin curiozitate permanentă, cerând ajutor acolo unde avem nevoie, apărând pentru noi înșine la fel de dedicați cum apărem atunci când alți oameni au nevoie de noi.

De ce este important să fim conștienți de acest aspect?
Cu toții avem nevoie de conectare autentică cu alte ființe, să fim văzuți și ascultați cu atenție și empatie și cu toții avem nevoie să ne simțim în sigurantă. Este adevărat că ne recunoaștem nevoile fizice mai ușor decât pe cele emoționale. Această realitate nu reflectă faptul că unele sunt mai importante ca celelalte ci, pur și simplu, acesta este modul în care am fost crescuți: fără a fi văzuți din interior spre exterior. Așa am crescut noi, așa au crescut părinții noștri și așa au crescut și părinții lor.
Un drum lung și dureros pe care nu trebuie să mai mergem de acum înainte.

De ce afirmații de dezvoltare?
De fapt, afirmațiile de dezvoltare sunt ceea ce am fi avut nevoie să auzim.
Încă de la prima formă a noastră în uterele mamelor noastre noi creștem. Instinctul nostru de supraviețuire este mai puternic ca voința, astfel că ne adaptăm permanent la ceea ce este ca să supraviețuim. Cei mai puțini dintre noi au norocul să trăiască ca o floare într-o grădină îngrijită de un grădinar atent și iubitor, ceilalți dintre noi ne simțim ca buruienile pe câmp, permanent în lupta chiar și pentru o rază de soare. Indiferent cum ar fi fost atunci, una dintre cele mai frumoase părți ale vieții de adult este că putem deveni noi însine grădinarul de care avem nevoie pentru a înflori.

Cum facem acest lucru?
Atelierul este gândit ca o poveste. Așa cum noi ne naștem undeva și ajungem în altă parte și atelierul de lucru începe cu întrebări care îți vor lămuri cât mai bine aspecte uitate ale copilăriei tale sau moduri în care aceste trei nevoi ți-au fost validate sau încălcate. Vom explora momentul prezent prin întrebări care să te ghideze prin acțiune tale prezente, inconștiente sau nu, iar apoi vom reconfigura traseul oferindu-ne ceea ce am fi avut nevoie și ceea ce avem nevoie.

Atelierul de lucru cu afirmații de dezvoltare este o experiență. Ai nevoie ca inima ta să fie deschisă, să te poți conecta la momentul prezent prin mediație ghidată. Ai nevoie să te întorci către tine, către intuiția ta care este terapeutul tău interior. Astfel, vom călători prin intermediul întrebărilor și al răspunsurilor, vom afla informații despre cele trei nevoi: Conectare – Recunoaștere – Siguranță și vom explora în ce mod aceste nevoi ne-au fost încălcate sau validate. Darul grupului este împărtășirea. Darul meu sunt afirmațiile de specifice etapelor de dezvoltare în care simți că ai nevoie să recrești.

Data următorului atelier: 27 septembrie, ora 18:30pe platforma Zoom.

Contribuția ta este de 98 de ron.

Înscrierea se face prin prin formularul atașat pe pagină sau mesaj direct la 0726571290.

Alive, acknowledged & safe

Înscrie-mă la Newsletter
Shopping Cart