Tips&tricks A doua zi de grădi

Dragi mame care mi-ați spus ieri, în prima zi de grădi : Fetița ta a fost super, nu a plâns deloc! În primul rând, da, cu siguranță că m-am bucurat pentru ea.În al doilea rând, ar fi fost super și dacă ar fi plâns.Plânsul nu este ceva greșit, chiar dacă așa se simte în corpul …

Tips&tricks A doua zi de grădi Read More »

Conectarea nu este răsfăț.

Teama de a fi percepuți ca indulgenți îi face pe mulți părinți să ezite să răspundă blând la nevoile copilului. Dar conectarea nu înseamnă permisivitate – ci siguranță, limite și iubire în același timp. Această teamă vine adesea din convingeri vechi: că un copil „cocoloșit” va deveni răsfățat, slab sau dependent. În realitate, copiii cărora …

Conectarea nu este răsfăț. Read More »

Relația de cuplu – între oglindă, creștere și întoarcere spre sine

Azi am simțit din plin reacțiile voastre când am deschis subiectul relației de cuplu. Multe mesaje și reacții la semnul focului, cel pe care v-am îndemnat să apăsați în story. Și e normal. Chiar foarte normal. Relațiile de cuplu sunt oglinzi ale relației cu părinții noștri, ale relației dintre ei, ale modului în care am …

Relația de cuplu – între oglindă, creștere și întoarcere spre sine Read More »

Prizonieră într-o emoție: cum scrisul mă ajută să ies din cercul fricii

Credeți că putem fi dependenți de o anumită emoție? Ei bine, l-am reauzit de curând pe dr. Joe Dispenza vorbind despre acest tip de dependență și m-a prins total. Are atât de mult sens pentru mine acum! Deși urmăresc munca lui Dispenza de mai mult timp, nu am fost dintotdeauna pregătită pentru informația pe care o …

Prizonieră într-o emoție: cum scrisul mă ajută să ies din cercul fricii Read More »

Cum găsim echilibrul între libertate și limite?

Weekend-ul este aici. 😊 Sunt acei părinți care abia așteaptă sa nu mai pună nicio limită și mai sunt aceia speriați de ideea că ar trebui să o lase mai moale..  Ce spune asta despre fiecare? Părinții care abia așteaptă să nu mai pună limite: • Este posibil să perceapă limitele ca fiind constrângătoare sau obositoare, atât pentru ei, cât și pentru …

Cum găsim echilibrul între libertate și limite? Read More »

„Poate dau milităria jos din pod!” 

Expresia sugerează un ton autoritar și o posibilă trecere la măsuri mai stricte sau disciplinare. În contextul educației copilului, are legătură cu impunerea unui comportament prin frică sau constrângere, nu prin înțelegere sau respect reciproc. Ce înseamnă: „Mă port frumos cu tine nu pentru că te respect, ci doar dacă îmi împlinești așteptările.” Aceasta indică …

„Poate dau milităria jos din pod!”  Read More »

Workshop Vision Board 2025

Manifestă-ți visurile cu claritate și intenție! Te invit alături de mine pentru o experiență transformațională care îmbină creativitatea, introspecția și energia pozitivă. Acest workshop este dedicat celor care își doresc să-și definească clar obiectivele pentru anul 2025 și să pornească pe drumul lor cu motivație și intenție. Detalii Workshop: • Data: 05 ianuarie 2025 • Ora: 11:00 …

Workshop Vision Board 2025 Read More »

Două studii majore care explorează conceptul de permisivitate și efectele acesteia

Într-o societate în care a „a ne da voie” la orice și oricât – fie că vorbim despre mâncare, haine, cosmetice, electrocasnice, etc. – a devenit noul normal, permisivitatea poate trece pe sub radarul majorității. Însă, efectele acestei atitudini generale, dar în special ca stil parental, devin din ce în ce mai evidente motiv pentru …

Două studii majore care explorează conceptul de permisivitate și efectele acesteia Read More »

Conectare prin distracție și mișcare

Când vine vorba de joaca împreună cu cei mici, creativitatea și implicarea fizică pot transforma orice moment într-o aventură. Jocurile interactive care implică mișcare și colaborare nu doar că întăresc relația dintre părinte și copil, dar contribuie și la dezvoltarea abilităților motorii, a încrederii și a imaginației celor mici.  În acest articol, vă prezint trei jocuri …

Conectare prin distracție și mișcare Read More »

Tranziții și rutine noi la început de an școlar- cum putem face o adaptare lină

Ieri am fost invitată de Radio România București FM, la emisiunea “În comunitate”, pentru a discuta despre cum revenim mai ușor la rutinele de după vacanță sau concediu. Nici nu-mi închipuiam eu că cele 30 de minute de emisie se vor simți ca secunde și că nu voi apuca să spun tot ce îmi propusesem. …

Tranziții și rutine noi la început de an școlar- cum putem face o adaptare lină Read More »

Shopping Cart

Simți că rezonăm și ca este un loc de creștere pentru tine? Atunci înscrie-te la Newsletter

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.